Viitasaari-Seura

Viitasaari-Seura ry:n jäsenkirje 2020

JÄSENKIRJE 2020                             Viitasaari-Seura ry.

 

Hyvä yhdistyksen jäsen,

taas on vuosi vaihtunut ja uusi vuosi odottaa 70-vuotiasta yhdistystä. Jäsenkirjeen myötä saat tiedoksesi kuluvalle vuodelle suunniteltua toimintaa ja pääset mukaan toimintaan. Kaikkia päivämääriä ei ole vielä varmistettu, joten lisätiedot päivittyvät yhdistyksemme kotisivulle. Aina voit ehdottaa toki ehdottaa myös uusia ideoita. Juhlavuoden jälkeen ajatuksenamme on keskittyä tarkemmin omiin nähtävyyksiimme. 

Valokuvaaja Mauri Kuokkasen viime vuonna lahjoittaman kuvakokoelman tietoja johtokuntalaiset keräävät talkoilla kuvauskohteista ja -ajoista muun muassa Musiikin ajan ja keskisuomalaisen valokuvaajaryhmä Fotogenesiksen toimintaan liittyen. Kuvien tallennuksen jälkeen mietitään myös esillepanoa. 

Viitasaaren ensimmäinen kansakoulu aloitti toimintansa 149 vuotta sitten pitäjäntuvassa nykyisen Haapaniemen koulun paikalla. Tämäkin on syytä muistaa, kun ensi vuonna tapahtumasta onkin pyöreät 150 vuotta.

Vuosikokous

Kevätkokous pidetään maanantaina 23.3. klo 18.00 Nesteen (Taresin) kabinetissa. Jorma Rihto käy kokouksen alussa kertomassa Viitasaaren keskusta-alueen kehittämisnäkymistä. Tervetuloa mukaan!

Johtokunta

Pj. Jaana Räihälä,vara-pj. Elina Räsänen, sihteeri Juha Kuronen,varsinaiset jäsenet Marketta Raitanen, Reino Huuskonen, rahastonhoitaja Erkki Virtanen sekä uutena Hannu Halmesmäki. Varajäsenä jatkaa Erkki Ruuska. Kokouksissa on mukana kutsuttuna myös pj. emerita Anneli Martinkauppi.

 

 

Toimintasuunnitelmasta poimittua

Koululaisten Kotiseutupäivä järjestetään toukokuussa yhteistyössä Haapaniemen koulun kanssa.

Kotiseudun sunnuntai ja kesäviitasaarelaisten kirkkopyhä saavat seuralta ohjelmakseen opastetut kierrokset kirkon ja kappelin hautausmailla heinäkuussa. Oppaiksi ovat lupautuneet Anneli Martinkauppi ja Hannu Halmesmäki. 

Kyläkierrosretki järjestetään vuoden kyläksi valituille Pasalan ja Viitakankaan kyläkunnille. Ajankohta on vielä auki, mutta Jorma Rihto on jo lupautunut oppaaksi vierailulle taidepuisto Tuulensuuhun.

Yhteinen teatteriretki on suunnitteilla Laukaan Tupasvillaan, jossa on heinäkuussa kesateatteriesitys Korkeuskammoa Kuusniemellä. Aikataulu ja retken hinta tarkentuvat kevään mittaan. 

Erkki Virtanen ja Juha Kuronen järjestävät Vanhojen valokuvien katselusessioita Lennättimessä ja seuran kololla; tarkempia ajankohtatietoja löytyy kotisivuilta.

Seuran talous ja jäsenmäärä

Seuran talous on vakaalla pohjalla. Porthanin Kahvimaja tuottaa tulevanakin kesänä vuokratuloja, ja Vanhaa Viitasaarta kuvina -kirjaa on edelleen myynnissä.

Jäsenmäärä seurassamme on tällä hetkellä 122.

Jäsenmaksut

Muistathan taas maksaa tulevan  jäsenmaksusi. Jäsenmaksu on edelleen 10€ perhekunnalta ja 5 € jäseneltä.

Pirteää kevättalvea ja virkeää mieltä kaikille!

 

Jaana  & johtokunta             

Jaana Räihälä pj.

040 834 1572

sähköposti: jaana_raihala@hotmail.com